My goals (voor aankomende maand)

notebook

Doelen opstellen, dat doe ik graag. Ik ben iemand die graag zichzelf uitdaagt. Ik wil mijn leven graag beteren. Door voor jezelf doelen op te stellen heb je iets waar je echt voor kunt gaan. Dat geeft mij een energie boost. Het leek me leuk om mijn doelen met jullie te delen. Het gaat van hele persoonlijke onderwerpen tot de wat minder serieuze onderwerpen.

Ik wil aankomende maand minimaal 2 kilo aankomen
Voor diegene die het niet weten: ik heb ondergewicht. Momenteel staat mijn leven veel in het teken van aankomen. Je denkt misschien: oh dat is een kwestie van meer eten en ongezonde dingen eten. Maar zo zit het helaas niet in elkaar. Het is erg lastig om aan te komen voor mij. Ik zit namelijk erg snel vol, en daarom is het lastig om telkens meer te eten. Ook is het niet gezond om alleen vette etenswaren te eten, en ik wil het liefst op een gezonde manier aankomen. Aankomende maand wil ik door blijven zetten om meer te eten en minimaal twee kilo aankomen. Dat wordt hard werken.

Ik wil me minder druk maken, voornamelijk over school
Vanaf vandaag moet ik helaas weer naar school. Mijn meivakantie is voorbij. Ik hoef gelukkig nog maar zes weken en dan heb ik zomervakantie. Toch baal ik enorm dat ik weer naar school moet. Ik merk dat ik verlang naar stage lopen en werken. Ik heb heel veel lesuren die naar mijn mening nutteloos zijn. Dan is het lastig om gemotiveerd te blijven. Ook komen er nog meerdere toetsen aan waar ik hard voor moet leren. Het is een kwestie van doorzetten. Ik moet proberen me niet te druk te maken en vooral bij mezelf te blijven. Focussen op andere dingen in het leven die me gelukkig maken. Het heeft geen zin om mijn humeur te laten beïnvloeden door school.

Ik wil meer sociaal contact opzoeken
Dit klinkt misschien als een raar doel, maar ik stel hem wel voor mezelf. Ik merk dat ik soms teveel met mijn blog of met mezelf bezig ben. Dat klinkt egoïstisch, maar dat is helemaal niet zo bedoeld. Ik wil me socialer open zetten voor andere mensen. Ik ben en zal altijd een einzelganger blijven, maar mijn behoefte aan meer contact is de laatste tijd meer aanwezig. En dan bedoel ik meer contact met mensen op school en met bloggers.

Ik wil minder perfectionistisch zijn
Laatst schreef ik nog een artikel over dat ik te perfectionistisch ben. Voornamelijk op het gebied van school en het bloggen. Perfectionisme is niet specifiek iets slechts, maar het bezorgd me soms ook teveel stress. Ik wil minder perfectionistisch zijn en tevreden zijn met de dingen die ik maak en doe. Ik verwacht soms teveel van mezelf terwijl dat niet nodig is. Dat realiseer ik me goed, en dat is de eerste stap.

Ik wil aankomende maand minstens twee boeken lezen
Doordat school weer begint, krijg ik minder tijd om te lezen. Toch wil ik proberen blijven te lezen, want ik heb in de vakantie gemerkt dat het een positieve invloed op me heeft. Het maakt me rustig en ik vind het heerlijk om te doen. Mijn doel is twee boeken lezen, maar hoe meer hoe beter eigenlijk. Ik heb nog best een stapel met boeken die ik uit moet lezen, dus dat is erg fijn.

Ik wil meer mijn niche vinden voor mijn blog
Waar blog je over Lizzy? Als mensen deze vraag aan mij stellen antwoord ik meestal: over lifestyle, waaronder artikelen met tips, persoonlijke artikelen, recensies en meer. Mijn antwoord is best breed en dat wil ik kleiner kunnen maken. Ik wil weten wat mijn niche precies is. Eigenlijk zoek ik daar al jaren naar, maar het is lastig want je plaatst jezelf dan wel in een bepaald hok. Maar het lijkt me ook heerlijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je blog precies is. Hier ga ik uitgebreid over nadenken.

Ik wil meer reacties achterlaten op artikel die ik lees en filmpjes die ik bekijk
Ik ben iemand die veel artikelen leest en YouTube filmpjes kijkt, maar bijna nooit een reactie achterlaat. Best zonde eigenlijk, want het is als blogger of YouTuber erg leuk om reacties te ontvangen. Ik wil daarom ook meer van me laten horen. Feedback geven of een mooi complimentje. Mensen stoppen veel tijd in het werk wat ze online plaatsen, en dat moet eigenlijk meer gewaardeerd worden. En ik vind het ook erg leuk om reacties achter te laten, dus waarom niet!

Zo, dat waren al mijn doelen. Het is uiteindelijk best een persoonlijk artikel geworden, maar ik ben blij dat ik het op een rijtje heb gezet. Ik ga hard werken om mijn doelen waar te maken, en waarschijnlijk komt er nog wel een artikel met de resultaten. Doe jij ook mee met doelen opstellen? Ik raad het je zeker aan!

Heb jij doelen? Zo ja, wat zijn jou doelen?

8 Comments

 1. Denise mei 18, 2015 / 6:23 am

  Wat een mooie doelen heb je gesteld. Ik hoop van harte dat je ze allemaal kunt vervullen <3
  Denise onlangs geplaatst…Photo Diary #46 – Sushi, terrasje en 31 maanden samenMy Profile

 2. Nicole mei 18, 2015 / 7:06 am

  Je hebt echt enorm mooie doelen. Ik hoop dat het je gaat lukken! Ik vind het trouwens ook best inspirerend om te lezen. Ik zou eigenlijk ook minder perfectionistisch moeten zijn en minder druk maken om school en alles er omheen. Dat is nu wat lastig met examens, maar zo stressen helpt ook niet bepaald mee!
  Nicole onlangs geplaatst…Revlon Colorstay Nail Polish ButtercupMy Profile

 3. Rosanne mei 18, 2015 / 1:10 pm

  Je hebt hele mooie doelen gesteld. Ik hoop voor je dat je op een gezonde manier aankomt. Ik wil ben juist bezig om op een gezonde manier af te vallen. liefs
  Rosanne onlangs geplaatst…Persoonlijke update | Hoe gaat het met mij?My Profile

 4. Anouk mei 18, 2015 / 3:05 pm

  Mooie doelen heb je gesteld! In sommige van je doelen herken ik mijzelf, bijvoorbeeld het minder stressen om school. Hier wil ik ook echt aan gaan werken!
  Anouk onlangs geplaatst…DIARY #16 – FROZEN YOGHURTMy Profile

 5. Kimberley mei 18, 2015 / 7:12 pm

  Super doelen! Ik wist niet dat je ondergewicht had, maar ik heb een beetje teveel en als het kon, mocht je van mij zo twee, nee, zelfs drie kilo hebben ;-) Goed dat je het op een gezonde manier wilt doen! En dat sociale contact komt er echt wel :)
  Kimberley onlangs geplaatst…Na één maand bloggenMy Profile

 6. Maaike mei 19, 2015 / 2:41 pm

  Perfectionisme is ook iets dat ik minder wil zijn. Ik stoor me de laatste tijd er echt aan, want er gaat zoveel tijd in zitten! Als ik al bijvoorbeeld een verslag aan het schrijven ben, dan moet het tip top in orde zijn. De rest van je doelen zijn ook erg goed! Ik hoop dat het je lukt met aankomen <3
  Maaike onlangs geplaatst…Weekly Journal #43 – Picknicken, sollicitatiegesprek & avondje uitMy Profile

 7. Marleen mei 19, 2015 / 7:54 pm

  Goede doelen heb je hoor ! Die van minder perfectionistisch zijn is ook wel een goede voor mij! En meer genieten van het leven :) xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge