63 Comments

 1. Jasmijn

  Wat ontzettend goed dat je het helemaal op eigen kracht hebt gedaan! En 16 kg is ook echt wel veel, heel knap! Ik ben niet echt tevreden over mijn lichaam en nu de vakantie is begonnen, ben ik ook begonnen met het aanmeten van een gezonde leefstijl. Ik sport lekker veel (minimaal 3 keer in de week), heb frisdrank verbannen en probeer zo veel mogelijk gezonde tussendoortjes te nemen. Hopelijk gaat het werken en kan ik over een jaar ook zeggen dat ik behoorlijk wat ben afgevallen :)

 2. lois71

  Ik kan me jouw helemaal niet dik voorstellen
  16 kilo is niet niks, met een foto van toen had deze blogpost nog wat waardevoller geweest.

 3. Knap dat je zoveel bent afgevallen op eigen initiatief! Leuk ook dat je een artikel hebt gemaakt met tips. Zelf heb ik ze gelukkig niet nodig. Maar gezond eten en veel water drinken zijn toch wel mijn streef gewoontes! Ik voel me er veel beter door in mijn fel!

 4. writingmonique

  GEweldige tips meid! Ik ben niet helemaal tevreden met mijn lichaam (buikje), maar zolang ik weet dat ik gezond leef voel ik me wel gelukkig met hoe ik eten gebruik etc.

 5. Ik ben iets te zwaar en wil afvallen omdat ik weer mijn strakke buikje terug wil, voor mij zou sporten al een boel schelen en inderdaad gezonder eten dus snoep/chips gewoon laten liggen! Veel respect trouwens voor jou!

 6. Ontzettend knap :)! Ik ben vorig jaar 6 kilo afgevallen en ben nu weer 1 kilo aangekomen (in spieren). Ik ben 5 keer in de week gaan sporten en let ook wel op mijn eten. Hoewel ik nog steeds ook hartstikke vaak zondig, haha. Ik houd te veel van eten! Maar ik ben wel blij met mijn aangepaste levensstijl. Ik voel me er fit bij! Ik ben best tevreden over hoe ik eruitzie, maar een platte buik blijft een droom :P.

  • Dankje! Wat ook ontzettend goed dat je 6 kilo bent kwijt geraakt! 5 keer sporten in de week zou ik niet volhouden, erg veel respect! Ik hou ook van eten, en je moet ook niet stoppen met lekkere dingen eten! Je moet alleen een balans zien te vinden, en dat is jou gelukt zo te horen! :)

 7. Wat super knap van je Lizzy! Ook dat je het zo open en eerlijk vertelt! Ik kan het net zoals veel anderen haast niet voorstellen bij jou, maar echt knap van je! Je mag inderdaad super trots zijn dat je het helemaal op eigen kracht hebt gedaan! Zelf ben ik op het moment wel tevreden met mijn lichaam al heb ik altijd wel wat onzekerheden (;

  • Dankjewel Steffi! Wat een leuke comment om te lezen! Gelukkig dat je tevreden bent met je lichaam! Je moet je goed voelen, want dat is belangrijk! Iedereen heeft zijn of haar onzekerheden!

 8. Goed om te lezen! Ik probeer zelf al bijna een half jaar de 2 kilo die ik in de winter ben aangekomen eraf te krijgen maar ondanks dat ik me suf sport, gezond eet en voldoende water drink, blijft mijn weegschaal stug op hetzelfde getal staan. De motivatie is op een gegeven moment dan ook ver te zoeken :)

 9. nathslife

  Super knap dat je zoveel bent afgevallen!! Ik ben vorig jaar ook wat kilo’s kwijt geraakt en heb ook gemerkt dat het ontzettend belangrijk is om te blijven eten. Juist door die tussendoortjes blijft je spijsvertering op gang. Toen ik jonger was probeerde ik ook wel eens af te vallen en ging dan heel extreem weinig eten. Dit is zo slecht, het is belangrijk om gezond te eten, zodat dit ook goed vol te houden is.

 10. Beste Trendlish, super goed van je dat je zoveel kilo’s bent afgevallen. Daar heb je aardig wat doorzettingsvermogen voor nodig… Ik heb zelf soortgelijke ervaringen en putte juist ook uit de negatieve opmerkingen van vroeger kracht.

  Groetjes,

  Koen

 11. Knap dat je dit op jezelf gedaan hebt! Echt super! Ik wil ook terug wat afvallen omdat ik het afgelopen jaar teveel ben bijgekomen, dus ik hoop er snel aan te kunnen beginnen. Momenteel mag ik namelijk niet sporten van de dokter, maar ik hoop dat ik wel snel terug mag, dan kan ik er ook invliegen!

 12. Mennisko (Erik)

  Gefeliciteerd met je behaalde resultaat, iets om trots op te zijn! Zoals ik, als gewichtsconsulent en voedingscoach ook vaak zeg, suiker is de crux! Stop met suiker eten en de rest gaat vanzelf. Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *