Let’s get healthy with smoothies

smoothieeeeeeGezond leven, ik ben een voorstander. Het voelt fijn om gezond te leven, en je gezond te voelen in je lichaam. Toch at ik nooit veel fruit, en al helemaal geen groente. Het werd tijd om daar eens verandering in te brengen. Ik ben daarom begonnen met smoothies maken en drinken!

Wat zijn smoothies? Waarschijnlijk weet je het wel, maar laat ik het toch even uitleggen. Smoothies zijn verschillende soorten fruit die je in een mixer doet, met wat yoghurt erbij (hoeft niet). Je mixt het dan, en dan is je smoothie al klaar! Makkelijk toch? Je kunt het in een blender mixen, maar wij hebben een staafmixer, en daar werkt het ook goed mee! Ben je een moeilijke fruit of groente eter? Dit is een manier om toch aan je vitamines te komen. Het is een andere manier, en het kan beter voor je werken. Voor mij wel tenminste.

Zoals ik al zei eet ik geen groente. Van jongs af aan vind ik het niet lekker. Ik heb het vaak zat geprobeerd, maar ik lust het gewoon niet! Daarom leef ik al 17 jaar zonder groente, maar mijn lichaam is nog zo gezond als iets. Fruit eet ik wel eens in de zoveel tijd, maar ook niet heel veel. Ik pak liever een koek als tussendoortje, terwijl ik weet dat ik de vitamines wel nodig heb. Ik las op verschillende blogs over smoothies, en dat inspireerde mij. Sinds kort ben ik daarom ook smoothies gaan maken, en het bevalt me goed! Ik kom nu veel meer aan mijn vitamines, en dat is dus gezond!

Ik ga enkele lekker smoothies aan jullie laten zien!
Banaan & aardbeien smoothie (bron)
Banaan en aardbeien zijn echt een goede combinatie. De banaansmaak overheerst wel meer dan de aardbeien, maar samen smaakt het heerlijk. Wat heb je nodig?

– Twee bananen
– 300 gram aardbeien
– Yoghurt als toevoeging
En dan mixen maar!
Appel & kiwi smoothie (bron)
Appel en kiwi, weer een totaal andere combinatie, maar niet minder lekker. Ik vind het heel fris proeven, en de pitjes uit de kiwi maken het wat lekkerder. Het ziet er ook erg gezond uit! Maar wat heb je hier voor nodig?

– 2 appels
– 2 kiwi’s
– Yoghurt als toevoeging
En mixen maar!
Frambozensmoothie (bron)
Frambozen zijn erg zoet, en daarom is het ook perfect voor mensen die van zoet houden. Je moet van de smaak houden, maar ik vind het erg lekker! De kleur van de smoothie is ook erg aantrekkelijk, en dat telt natuurlijk ook mee! What do you need?

– Frambozen
– Yoghurt
En blenden maar!
Banaan, kiwi, peer & citroen smoothie
Dit is een foto van mijn Instagram. Zelf heb ik ook een lekkere combinatie bedacht. Ik koos voor banaan, kiwi, peer en een aantal druppels citroensap. Dit vind ik de lekkerste fruiten, en ik was benieuwd hoe het samen smaakte. De smaak van banaan en kiwi proef je het meest, en het lijkt ook op een kiwi smoothie. Ik raad je deze smoothie zeker aan, en ik ga hem vaker maken! Wat heb je hiervoor nodig?

– 1 banaan
– 2 kiwi’s
– 1 peer
– Citroensap van een halve citroen
– Eventueel yoghurt, maar dit had ik niet gebruikt

Ik ga nog vaak smoothies maken, want het is jummie! Ik vind het leuk om verschillende combinaties bij elkaar te doen, en dan te weten welke combinatie het lekkerste is. Misschien kan ik het ook een keer met groente proberen, samen met wat fruit. Misschien proef ik de groente dan niet zo goed, maar zo krijg ik wel groente binnen! Ik ben ook enorm benieuwd of jullie smoothies maken. En zo ja, wat jullie goede combinaties vinden!

Maak jij ooit smoothies? Zo ja, welke combinatie raad jij aan?

20 Comments

 1. paula juli 16, 2014 / 5:38 am

  Zelf vind ik sinaassappel en aardbei een heel erg lekkere combinatie of banaan en pindakaas.

 2. Jaimy en Laura juli 16, 2014 / 6:36 am

  Lekker! Ik ben gek op smoothies. Mijn favoriet is: banaan-sinaasappel-avocado. Die ga ik nú maken!

 3. writingmonique juli 16, 2014 / 7:16 am

  Oh heerlijk! Ik hou van smoothies :)

 4. Kirsten juli 16, 2014 / 7:23 am

  Ik vind smoothies echt heerlijk, helaas neem ik nooit echt de tijd om er een te maken. Zelf heb ik wel een super leuk smoothie boekje hier in de kast liggen met recepten!

 5. beautycreatures1 juli 16, 2014 / 7:30 am

  Smoothies zijn echt overheerlijk :)

 6. svenja juli 16, 2014 / 8:01 am

  Lekkere receptjes. Ik drink zo goed als elke dag een smoothie, zo lekker <3

 7. Nailsbyfml juli 16, 2014 / 8:09 am

  Oeh ze lijken me erg lekker <3 ik heb al een een oreo milkshake gemaakt :p. Niet echt een smoothie, dus tijd om er 1 te proberen!

 8. inspiredbylifee juli 16, 2014 / 8:38 am

  Banaan en aardbei lijkt me lekker en die frambozen !!

 9. Jasmijn juli 16, 2014 / 8:44 am

  Lekkere smoothie recepten! In de zomer ben ik dol op smoothies en drink ze erg graag :)

 10. Rania juli 16, 2014 / 11:30 am

  Ze lijken me zo lekker ! Ik hou van smoothies ! Mijn favorieten combinatie is appel , banaan en sinaasappel ! <3

 11. Eva Realitijd juli 16, 2014 / 11:45 am

  Haha ik denk dat ik de enige ben die echt niet houd van smoothies. Niet alleen de textuur is niks voor mij, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo gezond als iedereen beweerd. Je verliest bijna alle vezels door te mixen en houdt enkel enorme hoeveelheden fructose over = sugarrush! Nah, niks voor mij :) ik eet mijn fruit liever zo.

 12. Cindy juli 16, 2014 / 12:47 pm

  Ik maak te weinig tijd voor smoothies en ik vind het wel lekker als ik vrij ben om het dan mee te nemen. Verder ben ik wel van mening dat gewoon fruit eten beter is, vanwege het kauwen. Maar zo af en toe een fijne smoothie, dat vind ik wel heel erg lekker!

 13. Rosanne juli 16, 2014 / 1:43 pm

  Ik ben dol op smoothies, gelukkig mijn moeder ook haha want die maakt ze vaak voor mij. liefs x

 14. Sylvana juli 16, 2014 / 4:24 pm

  Oh lekker! Banaan & aardbei is mijn favoriet!

 15. beyoutifool juli 16, 2014 / 5:21 pm

  Jammer dat ik geen blender heb, want deze receptjes lijken me erg lekker :)

 16. Kirsty juli 16, 2014 / 5:23 pm

  Hmm ik ben gek op smoothies, alleen maak ik ze te weinig! Ik neem er wel bijna altijd één als ik ergens kom waar ze smoothies hebben haha! Wist je trouwens dat je ook groente door je smoothies kunt gooien? Vaak proef je het dan niet eens zo erg, dus dat scheelt als je geen groente lust :) Zelf ben ik dan weer gek op groente, alleen fruit vind ik vaak ‘zoveel gedoe’ om eerst klaar te maken voor ik het kan opeten!

 17. chitchatontherocks juli 17, 2014 / 5:05 am

  Banaan + aardbeien = zo’n klassieker, maar ZO lekker. Zelf maak ik ook regelmatig een smoothie met banaan en mango!

 18. annajirina juli 17, 2014 / 9:56 am

  Wat leuk om te lezen! Ik kan me echt niet voorstellen dat ik geen groente zou eten haha, ik lust niet alles maar toch wel veel. Goed dat je op deze manier aan je vitaminen komt. En toevallig staat naast mijn laptop een glas waar ik aardbei en banaan smoothie uit heb gedronken, haha! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge