6 gezonde maar lekkere tussendoortjes

Laatst kon je een artikel lezen over dat ik aan het werken was voor een bikini lichaam. Daar hoort gezond eten bij. Alhoewel dat de laatste tijd best slecht gaat, wil ik het op gaan pakken. Ik ben opzoek gegaan naar lekkere maar gezonde tussendoortjes, en ik kwam erg goede tegen! Vandaag wil ik die tussendoortjes aan jullie laten zien, want misschien heb je er ook wel aan! Let’s go healthy!
Cornflakes
Ik ben echt fan van cornflakes. Ik at het heel veel vroeger als ontbijt, maar eigenlijk kan het ook gewoon als tussendoortje. Het zijn knapperige ontbijtgranen. Ik vind het het lekkerste met melk, maar los is het ook niet verkeerd. Er zit geen heel sterk smaakje aan, maar ik vind het heerlijk! Het is heel gezond en perfect als tussendoortje! Deze moet ik zeker gaan onthouden, want ik weet dat het in de smaak zal vallen.

Brood of crackers met kruidenboter
Kruidenboter, ik ben er gek op. Ik eet het niet veel, maar als ik het eet geniet ik er erg van. Ik kwam er achter dat het eigenlijk heel gezond is, dus dat je het ook kan eten als gezond tussendoortje! Dan moet je natuurlijk niet een stuk of tien crackers nemen, maar bijvoorbeeld een stuk of drie. Of je doet het op brood, dat kan ook nog. Het proeft niet heel gezond, maar dat is het dus wel! (wat je ziet op het plaatje hierboven is geen kruidenboter)

Smoothies
Smoothies zijn zo makkelijk om te maken, en ongelofelijk lekker. Je gooit wat fruit in een mixer, mixt het samen, en tada, het is klaar! Zelf heb ik dit nog niet zovaak gehad, maar ik wil het dus vaker gaan maken. Het vult goed, en fruit staat er natuurlijk bekend om dat het gezond is. Zelf lijkt me de mix peer en banaan het lekkerst. Ik heb er nu al zin in!

Stukjes fruit
Nog iets met fruit, en ook iets gemakkelijks om te maken: stukjes fruit! Kies je favoriete fruit en snijd het in stukjes. Je kan het in een bakje gooien of in een glas, dat maakt niet uit! Het ziet er erg kleurrijk uit, en het is jummie! Misschien een standaard gezond tussendoortje, maar deze hoort er zeker tussen.

Chio Party Mix
Laatst zag ik in een supermarkt de Chio Party Mix liggen. Gezouten stokjes at ik altijd op feestjes. Nu zit het samen met andere mini crackers in een klein zakje. Dit is dus voor een keer als tussendoortje, maar je hebt ook nog grotere varianten in een pak. Ik dacht altijd dat dit best ongezond was, omdat het gezout is, maar schijnbaar is het best gezond! Het proeft als een ongezonde snack, maar dat is het dus niet! Een aanrader!

Japanse mix
Japanse mix ken je waarschijnlijk wel. Allemaal verschillende zoutjes met verschillende vormen. Het is gemaakt van rijst en komt dus van oorsprong uit Japan. Het word op smaak gebracht met sojasaus en andere dingen. Dit proeft ook ongezond, maar het is best gezond. Heerlijk als vervanging van popcorn bij een film, of dus gewoon als tussendoortje.

En dat waren de 6 gezonde maar lekkere tussendoortjes! De komende tijd ga ik echt letten op wat ik eet. Ik wil gezonder gaan leven, en ik zet me in voor de volle 100 procent. Deze gezonde tussendoortjes zullen me daarbij gaan helpen! Hopelijk heb je er ook wat aan gehad!

Weet jij nog gezonde maar lekkere tussendoortjes?

14 Comments

 1. Beautyjuf juni 12, 2013 / 5:44 am

  Heerlijke tussendoortjes :-) Wist je alleen dat cornflakes niet zo gezond zijn? Zitten namelijk heel veel (toegevoegde) suikers in….

 2. xxxcharr juni 12, 2013 / 5:46 am

  Leuke gezonde snacks!
  Ik maak nu heel veel smoothies
  Oeehh die Japanse mix is zo lekker! ^^

 3. Danielle Springer juni 12, 2013 / 6:39 am

  Smoothies vind ik altijd heeel erg lekker!

 4. Sylvia Kuijsten juni 12, 2013 / 9:14 am

  Yummie! Ik eet ook vaak komkommer, snoeptomaatjes en reepjes paprika als tussendoortje :)

 5. Kirsten juni 12, 2013 / 10:54 am

  Super lekkere dingen allemaal hihi :D Sommige dingen zijn eigenlijk best wel gezond ja!

 6. Laura juni 12, 2013 / 2:47 pm

  Japanse mix is zo lekker! Zelf eet ik ook vaak rijstwafels met kaas haha

 7. Eline juni 12, 2013 / 6:20 pm

  Leuk artikel! Ik wil heel graag nog een blender zodat ik smoothies kan gaan maken!

 8. Estrella juni 13, 2013 / 10:36 am

  Lekker! Ik maak ‘s avonds tegenwoordig vaak een bakje met stukjes fruit en sinds ik zoveel aardeien koop, maak ik ook vaan smoothies. Zalig!

 9. jill juni 13, 2013 / 3:23 pm

  Cornflakes is wel een tussendoortje waarbij je uit moet kijken voor de toegevoegde suikers enzo. Ik neem zelf vaak een stukje ontbijtkoek tussendoor of gewoon een stuk fruit. Komkommer, tomaatjes en worteltjes zijn ook lekker als snack ^^ Succes met gezond eten :D

 10. loes november 20, 2014 / 9:37 pm

  In japanse mix zitten noten met een onzichtbaar laagje suiker, dat kun je beter laten
  staan, waar je dik van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge