36 Comments

 1. Eline

  Super handige tips, heel leerzaam om te lezen, momenteel zit ik zelf ook in een “blogpauze”, maar ik probeer toch minstens 2 dingen per week online te zetten, niks posten lukt me niet haha.

 2. Eline

  Super handige tips, heel leerzaam om te lezen, momenteel zit ik zelf ook in een “blogpauze”, maar ik probeer toch minstens 2 dingen per week online te zetten, niks posten lukt me niet haha.

 3. filosophiee

  Goed artikel! Hmm met ”Probeer zo min mogelijk blog pauzes te houden” moest ik wel een beetje lachen. Ik doe aan de pauzes de laatste tijd. Het klopt wel wat je zegt, ik bedoel mensen drukken sneller op de ontvolg knop, maar dan geld voor mij weer: liever kwaliteit dan kwantiteit. Het is een afweging die je maakt.

 4. Wat een goed artikel, Lizzy. Ik denk er hetzelfde over. Wat ik zelf ook belangrijk vind, is dat een blogger ook persoonlijke dingen deelt. Je wilt toch weten hoe iemand is. Als er een blog is, waarop staat dat een bepaalde foundation echt geweldig is, maar er nergens foto van diegene staan, tja. Hoe weet ik dan welk huidtype die blogger heeft en waar die blogger persoonlijk op let? Ook een mooie lay-out vind ik belangrijk. Alles moet overzichtelijk en makkelijk te vinden zijn. De foto’s heb ik het liefst ook groot en duidelijk. Je hoeft niet perse een dure camera te hebben, maar foto’s van 200px bij 200px vind ik niet duidelijk genoeg. Maar goed, misschien ben ik gewoon te lastig, haha.

  • Inderdaad, persoonlijke dingen zijn zo belangrijk! Ik wil weten van wie de blog is! Het persoon erachter vind ik zo interessant! En je bent helemaal niet te lastig haha! Ik denk er ook zo over Kimberley!

 5. vanessablogt

  Goede tips! Vooral met het punt van ‘vergelijk je niet met anderen’ ben ik het volledig eens. Het is super belangrijk om jezelf te zijn en je blog uniek te maken. x

 6. Rani

  Handig artikel! Ik zelf vind het nogal moeilijk om me niet te vergelijken met andere beautybloggers, ik ben een perfectionist en ik wil dus ook echt dat men blog perfect is, natuurlijk is dat niet mogelijk, ik ben ook maar een mens maar toch! :D

 7. Florentine

  Wat een leuk artikel! Ik ben zelf net deze week mijn blog begonnen en vind het onwijs leuk, en je hebt hier zeker goede tips instaan!! X

 8. Florentine

  Wat een leuk artikel! Ik ben zelf net deze week mijn blog begonnen en vind het onwijs leuk, en je hebt hier zeker goede tips instaan!! X

 9. Goed geschreven! In verband met blogpauzes: die las ik af en toe te veel in. Ik heb bergen werk en dat gaat voor mij voor. Ik kan dan artikels op voorhand maken maar denk vaak dat ze niet kwaliteitsvol zijn of dat ze te snel zijn neergeklad, wat niet de bedoeling is. Dus schrijf ik enkele dagen geen artikels hihi.

  Qua social media heb ik enkel Twitter, dit vind ik een heel handig iets om bijvoorbeeld zoals je zelf zegt te tweeten wanneer er nieuwe artikels verschijnen.

 10. Wat een goed artikel zeg. Op alle punten ben ik het met je eens. Ik heb vorig jaar een half jaar niet geblogd, en sinds augustus heb ik het helemaal opgepakt. En ik kan het nu niet meer weg denken hihi. liefs x

 11. Sara

  Vooral dat “spiegel je niet aan andere bloggers” is iets wat ik bij mezelf wel herken. Ik zie zo veel leuke prachtige mooie blogs die óók gaan over beauty en fashion dat ik soms weleens denk: waarom zou ík dan een favoriete blogger van iemand zijn?
  Dat maakt soms inderdaad onzeker, maar je moet in je achterhoofd houden dat je blogt omdat je het leuk vindt, no matter what.

  • Ik begrijp de onzekerheid, en dat is erg vervelend. Ik denk dat iedere blogger daar wel eens last van heeft. En inderdaad, je moet bloggen voor je plezier! Dat is wat het meeste telt.

 12. Fijne tips! Ik heb nog nooit een blogpauze genomen en ik blog in juli een jaar. Ben wel van in het begin 3 artikels per week naar 7 per week gegaan. Als ik druk ben kan ik mij er op de een of andere manier echt niet toe zetten om te minderen met bloggen; ik voel me dan zo naar bij het idee dat er misschien wel iemand op mijn blog kijkt in de hoop dat er een nieuw artikel is en dat diegene dan teleurgesteld moet worden!

 13. Goede tips! Zelf vind ik persoonlijkheid op een blog ook erg belangrijk. Er zijn zoooveeel blogs.. Als ik niet meteen kan zien wiens blog het is of wie de persoon achter de blog is, haak ik snel af.

 14. Ik hou momenteel een kleine blog break, en ik snap helemaal dat het eigenlijk niet goed is voor je blog. Maar ik ben nog altijd van mening dat je eigen belang voorgaat, ook al heb ik ook heel veel zin om verder te schrijven!

 15. Ik begrijp de onzekerheid, en dat is erg vervelend. Ik denk dat iedere blogger daar wel eens last van heeft. En inderdaad, je moet bloggen voor je plezier! Dat is wat het meeste telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *