Waarom mijn blog zo belangrijk voor me is

bloggg

Mijn leven is compleet veranderd sinds ik een eigen blog heb. Bijna drie jaar geleden startte ik Trendlish en het is uitgegroeid tot een groot deel van mijn leven. Het is onwijs belangrijk voor me. Laatst was ik daar erg over aan het nadenken, en het leek me fijn om daar een artikel over te schrijven.

Ik ben nooit iemand geweest die heel uitgesproken was en zich erg mengde in een groep. Ik was de wat stillere, en de wat verlegen Lizzy. Verlegen ben ik niet meer, maar ik zal nooit iemand worden die voorop in een groep wil staan. Ik kijk liever de kat uit de boom. Ook heb ik geen hele grote vriendengroep, simpelweg omdat ik ook vaak gekwetst ben. Te vaak, waardoor ik soms erg op mijn eigen ben. Maar op mijn blog ben ik juist het totaal tegenovergestelde. Veel meer open en socialer. Ik doe me niet anders voor op het internet, maar op mijn blog kan ik echt mijn ei kwijt.

Mijn blog bied mij een echte passie en hobby waar ik me volledig op kan richten. Iets wat er voor zorgt dat ik uit mijn bed spring om te gaan werken. Ik heb vroeger meerdere hobby’s gehad zoals zwemmen en dansen, maar mijn blog laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Mijn blog is een uitdaging voor me. Ik hou van schrijven, fotografie begin ik ook leuker te vinden, ik vind het fijn om een eigen plekje te hebben en mijn bezoekers laten me stralen. Alle blogaspecten passen zodanig bij mij dat het me gelukkig maakt.

creativiteit

Ik ben geen creatief persoon, maar mijn blog maakt mij creatief. Het laat mij nadenken over verschillende onderwerpen, en ik haal inspiratie uit de gekste dingen. Mijn blog is ook iets waar ik trots op mag zijn van mezelf, en dat laat ik niet vaak toe. Ik ben blij met wat ik opgebouwd heb. En dat bedoel ik niet opschepperig, maar mijn blog is iets waar ik hard aan heb gewerkt. Over twee maanden alweer drie jaar.

Soms dan moet ik een een artikel opzoeken, en dan kijk ik naar de datum en dan moet ik even twee keer kijken. Ik zie dan soms het jaargetal ‘2013’ staan, en dat is heel gek. Het is gek om te realiseren dat ik al bijna drie jaar artikelen typ, precies zoals ik nu aan het doen ben. Dan kom ik weer even terug in het moment dat ik mijn blog opstartte, samen met een vriendin. En dan realiseer je je dat alles zo veranderd is, in drie jaar, maar wel op een positieve manier.

blogggg

Ik haal zoveel kracht en positiviteit uit het bloggen. Een artikel schrijven geeft mij een voldaan en vrolijk gevoel, en ook jullie reacties laten me stralen. Het is bijzonder voor me dat mensen de tijd nemen om een kijkje te nemen op mijn blog en mijn artikelen te lezen. Ook ben ik erg dankbaar voor de bedrijven die me benaderen voor een samenwerking. Dan staat mijn blog letterlijk even in het zonnetje, en dat voelt speciaal.

Sommige mensen denken dat bloggen alleen even wat artikeltjes typen is, maar het is zoveel meer. Het is inderdaad allemaal op het internet te doen, maar internet is ook belangrijk voor me geworden. Het klinkt heel cliché, maar zonder internet had ik Trendlish nu niet. Dan was ik niet geweest wie ik nu ben. Het klinkt allemaal erg heftig, maar ik zou niet weten hoe mijn leven er zonder blog uitzag. Wat was ik dan nu aan het doen? Wat was mijn passie dan geweest? Ik zou het gewoon niet weten.

Ik besteed onwijs veel tijd aan het bloggen, maar het is het allemaal waard. Alle minuten denkwerk, fotografiewerk en typwerk. Soms zijn er tegenslagen, maar nog nooit heb ik besloten om mijn blog los te laten. Dat voelt goed, want dat benadrukt extra hoe leuk ik het bloggen vind. Ik ken mensen die na een paar weken stoppen met bloggen. Prima, maar dan weet je gewoon dat het je passie niet is. Maar bij mij ligt het op de juiste plek.

balloons-693704_1280 (1)

Ik ben benieuwd hoelang ik nog ga bloggen. Ik verwacht nog héél lang, want ik heb er nog lang geen genoeg van. Maar dat is denk ik wel duidelijk, haha. Ik ben dankbaar dat bloggen bestaat en dat het op mijn pad is gekomen. Het is een van de mooiste dingen in mijn leven.

Wat is jou grootste passie?

10 Comments

 1. Mariëlle mei 24, 2015 / 8:18 am

  Fijn dat het voor jou ook zo goed voelt!! :) Ik vind het ook heerlijk om te doen en wil nog lekker doorgaan. Het liefste zou ik het de hele week doen!!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Review Dr Hauschka lippenverzorgingsstiftMy Profile

  • Trendlish mei 24, 2015 / 10:56 am

   Ja ik ook! Het liefst maak ik van bloggen mijn fulltime baan, maar dat gaat helaas niet. :(

 2. Joyce - Beamingbeautynl mei 24, 2015 / 9:24 am

  Wat je schrijft is allemaal zo herkenbaar! Ook in ben in het echt een heel ander persoon, mijn blog is gewoon mij, waar ik alles kwijt kan en alles kan doen wat ik wil. heerlijk!
  Joyce – Beamingbeautynl onlangs geplaatst…PERSONAL UPDATE | Druk druk drukMy Profile

 3. Nicole mei 24, 2015 / 10:04 am

  Echt een onwijs mooi geschreven artikel! Ik kan me heel erg vinden in jouw verhaal. Ik ben ook echt niet iemand die graag overal uitspringt, en ik ben echt iemand die de kat uit de boom kijkt en absoluut niet creatief is, maar door het bloggen gaat dat alles een stuk beter.
  Nicole onlangs geplaatst…4x Hema Fabulous Fluid LipsticksMy Profile

  • Trendlish mei 24, 2015 / 10:56 am

   Dankjewel! Wat leuk dat je het zo herkenbaar vindt! :)

 4. Kirsty mei 24, 2015 / 10:34 am

  Wat leuk om te lezen dat je blog ook zo belangrijk voor jou is! Ik heb ook wel echt een passie voor bloggen en kan mij niet meer voorstellen hoe het is om niet te bloggen!
  Kirsty onlangs geplaatst…The Body Shop Mango Body SorbetMy Profile

 5. Angèlique mei 24, 2015 / 12:52 pm

  Wat een mooi geschreven artikel. Heel oprecht! Ik kan me wel vinden in wat je zegt. Ik ben ook iemand die de kat uit de boom kijkt en zich niet wil vermengen in groepen. Een wat stiller type die het vertrouwen in sommige mensen echt verloren Is. Bloggen is inderdaad heel fijn.

 6. Vera mei 24, 2015 / 2:45 pm

  Heel mooi geschreven! En herkenbaar ook. Als je een blog leest van iemand die er een passie voor heeft zit je goed!
  Vera

 7. Bianca mei 24, 2015 / 7:14 pm

  Klopt wel hoor mensen begrijpen idd niet hoeveel tijd erin kruipt en dat je het doet omdat het leuk is, ook al verdien je er niks mee

 8. Zonnewolk mei 25, 2015 / 7:29 pm

  Mooi artikel, eerlijk en motiverend om te lezen! Heb toevallig net een artikel geschreven over mijn eerste maand bloggen, haha! Ik moet nog wel eventjes mee om ook echt te kunnen zeggen dat het mijn passie is geworden! :) Maar het komt al dicht in de beurt!
  Zonnewolk onlangs geplaatst…Zonnestraaltjes ~ 4My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge