25 Comments

 1. Ik ben ook een rasechte einzelganger! Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en hou niet van drukte. Ik doe vaak ook dingen alleen en dat mensen dan vragen waarom doe je dat alleen, is toch leuker met meerdere? Tja.. Ik ben liever alleen haha! En ik hou ervan om zo op mezelf te zijn. Ik zit liever thuis voor de tv dan dat ik elk weekend uit ga :P

 2. Michaela

  Ik heb van die momenten waarop ik een echte einzelgänger ben, maar meestal vind ik het net heerlijk om veel mensen om me heen te hebben. Ik houd wel van drukte :)

 3. I hear you girl;) ik ben ook het liefst op mezelf, dan functioneer ik het beste en word ik niet afgeleid. Soms best lastig want het lijkt wel alsof je tegenwoordig uber sociaal moet zijn. Ik heb ook vriendinnen op 1 hand te tellen maar dat zijn wel mensen waarvan ik zeker weet dat ik op ze kan rekenen en andersom. Dat is het belangrijkste. Je kan beter 1 goede vriendin hebben die je met je ogen dicht vertrouwen kunt dan 10 die je laten zitten als het moeilijk word. Been there, done that, echt! X

  • Inderdaad, ik vind het vaak ook lijken alsof iedereen uber sociaal moet zijn. Ik vind juist dat je dat zelf moet beslissen! En je hebt helemaal gelijk! Ik heb ook liever 1 goede vriendin dan 10 neppe! Daar heb je veel meer aan!

 4. Ik herken dit echt helemaal! Ik heb niet zo heel veel vrienden/vriendinnen, liever een paar goede dan echt 100 waar je niets aan hebt. Vooral tijdens mijn hogere opleiding was ik veel, ik had helemaal niets met stomdronken rondlopen iedere dag en dan blijf je al gauw alleen natuurlijk.

  Ik heb ook gewoon nooit een echte klik met mensen en als het dan wel klikt dan zit het ook meteen volledig goed, en dat zijn dus dat handjevol vrienden.

 5. Sophie

  Mooi geschreven. Ik ben alleen totaal niet zo. Natuurlijk vind ik het fijn soms dingen alleen te doen, alleen het socializen, wildvreemde mensen aanspreken, random naast mensen in de klas gaan zitten omdat ik dan toch niet alleen zit en uiteindelijk toch wel een leuk spontaan gesprekje met die mensen krijgen, zou ik anders missen. Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten en met onbekenden te praten. Ook vind ik het iemand om je heen hebben gewoon fijn. Ik kan wel zelfstandig zijn, maar ik verkies het samen zijn erboven.

  • Wat interessant om te lezen dat jij het totaal andersom hebt! Met onbekende mensen praten doe ik eigenlijk nooit, omdat ik daar te onzeker voor ben op dat gebied. Knap dat jij dat wel kunt!

 6. Je hebt het mooi geschreven. Zelf ben ik ook graag alleen, maar eigenlijk bevind ik me altijd tussen de mensen. Ik praat heel graag en ben ook graag met mensen, maar alleen zijn vind ik heel erg fijn. Beetje tegenstrijdig misschien, maar zo is ‘t wel :)

 7. Soms ben ik een einzalgänger: ik kan mijzelf prima vermaken en hou er soms ook van om alleen te zijn, alleen de stad in of ergens heen. Maar ik vind het ook erg prettig om mij te omringen met mensen en vrienden, op mijn werk werk ik altijd met collega’s en patiënten, dus ik zit altijd tussen de mensen. Het wisselt dus af en dat vind ik prima.

 8. Niks mis mee, ik ben er ook één, altijd al geweest. Vroeger soms noodgedwongen (ik had geen of nauwelijks vrienden doordat ik 8 jaar lang gepest ben en daarna ook geen aansluiting vond op andere scholen) maar ik vind het ook gewoon fijn. Als ik ga winkelen bijvoorbeeld, moet ik er echt niemand bij hebben. Datzelfde geldt voor nog een aantal andere dingen. Er gaan soms weken voorbij dat ik niemand zie behalve kassameisjes van winkels en de jongen van de post en erg kan ik het niet vinden. Eenzaam ben ik zelden of nooit.

 9. Ik krijg juist wel erg energie van mensen om me heen. Ik heb denk ik ook best veel vrienden en soms een (te) druk sociaal leven. Maar soms vind ik het inderdaad ook echt lekker even alleen thuis te zijn. Vooral als ik deadlines moet halen oid weet ik dat het voor mezelf beter is als ik wat meer mijn rust pak…

 10. Iris

  Ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Vermaak me dan prima haha! Heb ook niet heel veel vrienden, maar de vrienden díe ik heb, zijn er wel altijd. Dat vind ik veel belangrijk dan 1000 vage kennissen :)

 11. Fabulous & Fit

  Je bent wie je bent. En dat is prima!
  Ik vind het ook helemaal niet erg om alleen te zijn, lekker even rust en m’n eigen ding doen. Maar met vrienden afspreken vind ik ook leuk om te doen
  Jammer dat het met vriendschappen bij jou niet leuk is gelopen. Maar het moet inderdaad van twee kanten komen, anders word je er ook niet blij van

 12. Ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn. Ik heb een aantal goede vriendinnen, waarvan ik weet dat ze er altijd voor me zullen zijn en vind het heerlijk om met hun fijne avondjes of weekenden te hebben en ik vind het ook heerlijk om samen met mijn vriend op de bank te kruipen. Maar een avond alleen, daar kan ik net zo hard van genieten. Lekker mijn eigen ding doen, heerlijk.

 13. Bart

  Dag Lizzy,

  veel herkenning gelezen in je tekst en heb die dan ook met veel plezier gelezen.
  Nog steeds als ik alleen wil zijn heb ik het gevoel alsof ik me daarvoor moet verantwoorden.
  Sinds mijn verhuizing naar een ander deel van het land is mijn vriendenkring van klein naar eigenlijk niks gekrompen maar heel veel behoefte heb ik nou ook niet er naar.
  Wel valt op dat de reacties voornamelijk dames zijn(weer een buitenbeentje).
  Veel succes gewenst met je blog!

 14. Grimlock

  Ik ben al vanaf kleinsaf aan een einzelganger, ik ben nu in de 30 maar nog steeds, ik heb over de jaren altijd wel “vrienden” en kennissen gehad tot het punt dat ik tig mensen in fb had maar door wat gebeurtenissen ben ik er achter dat ik beter met me roots kan blijven.

  Ben ook helemaal genezen van de sociale media.

  Wat bart zegt herken ik wel, de maatschappij kijkt je raar aan als je een eenling bent, geen gevoelens heb om te settelen of een gezin te stichten en dan heb je het gevoel alsof je je moet verantwoorden maar ik begin meer en meer te accepteren dat ik gewoon een lone wolf ben en al dat sociale gedoe hoeft voor mij niet zo, het geeft op bepaalde fronten misschien minder gezelligheid maar ook absoluut minder gezeik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *