Vermist – Sophie McKenzie

IMG_79377

Vandaag recenseer ik voor jullie een jeugdthriller genaamd Vermist van Sophie McKenzie. Het is een bekroond boek, dus dat maakt mijn verwachtingen al hoger. Het genre thriller lees ik het liefst. Alleen de voorkant al heeft me nieuwsgierig gemaakt. Wat is er gebeurt? Waarom ligt hij/zij op de grond?

Het boek gaat over de geadopteerde Lauren. Ze moet voor school een opstel schrijven over wie ze is. Maar wat moet ze schrijven? Ze weet niet eens wie haar echte ouders zijn. Als Lauren het aan haar moeder vraagt reageert haar moeder erg kribbig en ze lijkt iets achter te houden. Lauren besluit op onderzoek uit te gaan. Samen met haar vriend gaat ze naar haar echte ouders, maar het loopt allemaal anders dan ze had verwacht. Het boek is vertaald, want de auteur komt niet uit Nederland. Het is een boek dat volledig is gericht op jongeren, en de wat jongeren doelgroep ook meer aanspreekt. Zelf lig ik nog net op die grens, dus ik begon met plezier het boek te lezen. Ik was razend benieuwd naar de échte ouders van Lauren.

IMG_79411

Vermist heb ik zonder enkele verwachtingen gelezen. Ik wist niet wat me te wachten stond. Het boek heeft me uiteindelijk niet verbaasd maar ook niet teleurgesteld. Mijn mening over dit boek is nogal verdeeld, en ik ga je uitleggen waarom.

De hoofdstukken zijn fijn ingedeeld. Elk hoofdstuk bevat een titel en de hoofdstukken zijn kort maar krachtig. Dit zorgt ervoor dat ik telkens even een paar hoofdstukken lees. Het boek is geschreven in de ‘ik’ vorm, en de ‘ik’ is Lauren. Het is een heel uitgesproken karakter en je merkt dat ze erg jong is. Sommige opmerkingen die ze maakt kan ik niet goed plaatsen en begrijpen. Dat zorgde soms voor de nodige irritaties. Ook vond ik het verhaal een beetje ongeloofwaardig. Ze reist in haar eentje met haar vriend naar een bepaalde plek, terwijl ze nog geen 16 is. De verantwoordelijkheid die Lauren in dit boek krijgt is zo groot en niet bepaald realistisch.

Ondanks dat heb ik ook genoten van het boek. Het boek is goed doordacht en er gebeuren verschillende dingen die me nieuwsgierig maken naar wat er nog gaat komen. Het is geen langdradig boek, maar het wordt halverwege het boek pas spannend. Soms heb ik het idee dat er te snel dingen gebeuren en dat zorgt ervoor dat ik minder in het leven van Lauren kan stappen. Het slot heb ik met veel concentratie en plezier gelezen omdat je daar eigenlijk meer informatie krijgt.

De schrijfstijl van Sophie vind ik fijn. Ze schrijft niet op een hele jeugdige manier, maar haar manier van schrijven is makkelijk te begrijpen. Ook voor de wat jongere. Ik sluit het zeker niet uit dat ik meer boeken van haar ga lezen, maar het is niet zo dat ze op mijn favoriete auteurs lijstje komt.

Vermist van Sophie McKenzie vind ik niet een absolute aanrader, maar het is ook geen afrader. Het verhaal was een tikje onlogisch, maar het is zeker een spannend boek. Er gebeurde dingen die ik niet aan zag komen en daarom bleef ik geïnteresseerd.

Zou jij het boek Vermist willen lezen?

5 Comments

  1. Kirsty mei 29, 2015 / 12:59 pm

    Het klinkt niet als een slecht boek! Het verhaal spreekt mij op zich ook wel aan, alleen wel jammer dat sommige dingen wat onrealistisch zijn, als dat echt opvalt kan dat een beetje storend zijn tijdens het lezen.
    Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos #41My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge