Ik en mijn gewicht update

Kunnen jullie je nog het ‘ik en mijn gewicht’ artikel herinneren? Hier vertelde ik uitgebreid over mijn probleem met mijn gewicht. Daar heb ik zulke lieve reacties op gehad! Het is ondertussen in juli alweer een jaar geleden dat ik het artikel schreef, en het werd dus tijd voor een update. Gaat het al wat beter, of ben ik nog zoveel met mijn gewicht bezig?

Ik zal even uitleggen wat er precies in het artikel stond, voor degene die het niet hadden gelezen. Toen die tijd (nu nog steeds wat, maar dat vertel ik hierna) was ik erg veel met mijn gewicht bezig. Dat kwam omdat ik op de middelbare school 13 kilo ben afgevallen, en daar ben ik uiteindelijk een beetje in doorgedraaid. Ik woog me elke dag, ik lette altijd op mijn eten want ik wou niet aankomen. Hoe gaat het ondertussen daarmee?

Ik kan je vertellen dat het al wat beter gaat. Nog niet zoals het precies moet, maar ik kom steeds stukken verder. Het is eerder dat ik er nu mee deal, en me er niet meer zo druk over maak. Ik let op mijn eten, ik plan precies in wanneer ik iets moet eten, maar ik kan ook gewoon vette dingen eten. Ik heb een ritme gevonden in mijn leven, die me goed bevalt. Eigenlijk kan je het zo zien: ik eet vijf dagen gezond, en in het weekend mag ik van mezelf wat lekkers pakken. Bijvoorbeeld friet, maar ook chips. Ik weet dat ik daar niet van aankom, dus dat is een fijne structuur.

Ik weet dat het misschien niet helemaal goed is die structuur, maar voor mij is het goed. Natuurlijk pak ik soms doordeweeks wel wat vets, maar dat is niet zo vaak. Dat blijft een lastig puntje, en ik hoop dat ik daar ooit nog wel helemaal vanaf kan komen.

Ik maak me niet meer zo druk als ik bijvoorbeeld een kilo aan ben gekomen. Vorig jaar was ik daar veel meer mee bezig, en toen vertelde ik ook dat ik huilend op bed kon liggen omdat ik aan was gekomen. Dat is nu niet meer zo gelukkig, en als ik het terug lees schrik ik daar wel van. Was het toen zo ver gekomen? Ik ben blij dat ik dat nu niet meer heb. Natuurlijk baal ik ervan als ik aan ben gekomen, maar dat gevoel is na een korte tijd alweer weg.

Overigens weeg ik me elke dag nog. Dat is iets waar ik me aan irriteer, maar ik weet dat ik nu niet sterk genoeg ben om dat niet te doen. Het is nog een puntje waaraan ik moet werken. Ondertussen weeg ik me al zo lang elke dag, dat ik het gewend ben. Het is lastig om de stap te nemen, omdat het heel raar is als ik het niet meer doe. Het is zo in mijn leven gekropen, en ik moet er nog hard voor werken wil ik die weegschaal niet elke dag meer zien.

Oh en het enigste waar ik de laatste tijd tegenaan loop, zijn de TMI tags. Nu denk je misschien: waarom? Maar daar stellen ze de vraag: hoeveel weeg je? En dat is toch weer een soort van afspiegeling die ik maak, en ik ga meestal meteen naar die vraag toe. Misschien niet goed, maar ik weet zeker dat meerdere meiden dat interessant vinden. Dit is geen teken dat het slecht gaat met me gelukkig.

Als ik het artikel lees over ‘ik en mijn gewicht’, kan ik je met een gerust hart vertellen dat ik er niet zoveel mee bezig ben. Het is wat rustiger geworden, en dat doet me goed. Ik begin me steeds meer te realiseren dat er geen perfect lichaam bestaat. Het bovenste plaatje beschrijft dat goed. Beauty heeft geen ideale gewicht. Dat ik me dat steeds meer realiseer is goed, want zo krijg ik er een ander beeld over.

Misschien vragen mensen zich momenteel af hoeveel ik weeg, maar het is dus nog niet zoals het moet. Ik zit net op het puntje ‘gezond gewicht’ als ik mijn BMI bereken, maar het moet niet minder worden. Ik geef liever geen getal omdat ik niet wil dat jullie je af gaan spiegelen, want dat is niet mijn doel. Ik vond het fijn om weer even mijn hart te luchten, en zo’n update is misschien voor jullie ook wel interessant. Ik voel me momenteel dus gelukkiger in mijn lijf, en ik kom steeds verder naar mijn doel. Mijn grootste doel is uiteindelijk geen structuur meer hebben en niet dagelijks meer wegen. En dat gaat me lukken, dat weet ik zeker. Ik ben sterk, en ik vecht me hier doorheen. Daar ben ik al lange tijd mee bezig, en mijn gewicht heeft voor mij steeds minder een grote waarde.

About these ads

21 gedachtes over “Ik en mijn gewicht update

  1. Knap dat je er zo open over durft te schrijven, ik herken mezelf er ook wel in. Ik vind mezelf steevast dik en weeg me ook praktisch elke dag. Als ik iets aangekomen ben kan ik daar echt een verpeste dag door hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s