Waarom ik Utopia zo leuk vind

utopiaaUtopia, het programma op SBS6 dat je vast wel kent. Een groep van 15 mensen gaan een samenleving opbouwen. Een jaar lang blijven ze in Utopia, en proberen ze er het beste van te maken. Qua verbouwing van het land waar ze wonen, maar ook met elkaar. Waarom vind ik Utopia zo leuk?

Jaren lang volg ik GTST, wat standaard om acht uur komt. Naast Onderweg Naar Morgen (serie die niet meer op tv komt spijtig), is er nog nooit een programma geweest die mij voor acht uur voor de tv liet zitten. Nu is het gelukt: Utopia is het nieuwe programma wat ik ondertussen al bijna vier maanden dagelijks volg. Een programma moet mij echt aanspreken, wil dat lukken. Het moet mijn aandacht blijven trekken, en dat heeft Utopia gedaan. Waarom dan?

Wat ik zo leuk vind om naar te kijken, is ten eerste dat het niet geacteerd is. De mensen hebben niks gerepeteerd, en komen daar als zichzelf. Dat is eens wat anders dan GTST, en zo zie je ook dingen echt ontstaan. Maar inhoudelijk vind ik Utopia ook super goed bedacht. Dat ze zelf een samenleving moeten opbouwen is een uitdaging, en ik wil graag zien hoe ze dat op gaan bouwen. Wat de verschillen zijn met de echte wereld, en of het serieus een betere samenleving wordt als buiten Utopia. Die stappen die ze ondergaan interesseert me, en doordat ze groeien blijft het ook leuk om naar te kijken. Op het begin hadden ze alleen maar een pand met bijna niks erin, en ondertussen zijn er al stoelen en tafels in elkaar gezet, de keuken staat, er zijn douches, maar er wordt ook zeker geld verdient door onder andere de biomarkt.

Wat ik ook zo leuk vind, en stiekem blijft dat het leukste om naar te kijken: de drama die zich afspeelt. Maar niet alleen drama, maar ook de romantiek. Het was niet uit te sluiten dat er nooit niks zou uitbloeien tussen twee van de vijftien inwoners. Ondertussen is er al een echt verliefd koppel geweest (ondertussen is het helaas uit) en dat vind ik zo mooi om te zien! Hun liefde zie je dus ook groeien, en soms zit ik smeltend voor de tv. Maar ook is er een koppel die alleen maar met elkaar naar bed gaat. Zulke dingen zorgen voor problemen, en dat maakt het elke avond zo leuk om verder te kijken. Want de ruzies en de meningsverschillen zijn zeker vermakelijk. En als ze dan het allemaal erg gezellig hebben, voel je ook wel dat de groep steeds hechter wordt. Er ontstaan vriendschappen, en dat is fijn, want dan ben je ook een jaar echt bij elkaar.
Dit zijn mijn zes favoriete bewoners. Ik begin linksboven.

Billy – Billy is 31 jaar en een beetje een aparte vogel. Ze is heel energiek en weet wat ze wil, en daardoor ontstaan er ook soms ruzies tussen haar en iemand anders. Wat ik zo leuk aan haar vind is dat ze zegt wat ze denkt, en ze maakt Utopia een stuk gezelliger vind ik! Dat aparte in haar spreekt me aan.

Ruud - Ruud is een echte lieverd. Hij is 24 jaar, en zit er ook al vanaf het begin in. Hij heeft nog geen relatie met Billy, maar er speelt wel wat tussen hun. Door de grapjes die hij uitvoert, is het gezelliger om naar Utopia te kijken, en je merkt gewoon hoe lief hij is! Een liefdesnestje bouwen voor twee andere bewoners, enzovoort.

Vanessa - Vanessa is de huisvrouw uit Utopia. Ze is 37 jaar. Ze is echt een soort moeder voor heel de groep, en ze runt ook haar eigen Utopia restaurantje. Ze geeft duidelijk haar mening, en dat kan soms heel grappig over komen. Ik kan wel om haar lachen!

Rienk - Rienk is een van de meest bekende Utopianen, vooral vanwege dat hij eigenlijk een zwerver is. Een zwerver die het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeeft in Utopia. Soms kan ik het niet vinden met zijn mening, maar vaak ook wel. Hij had een relatie in Utopia met Nicoline, en ik vond hun echt super schattig samen. Ja, Rienk is een leukerd.

Charlotte - Charlotte is de koeienverzorgster. Ze is pas 22 jaar. Charlotte is een vrolijke meid, die samen met Billy een vriendschap op heeft gebouwd. Ze houdt wel van een feestje, en dat zorgt voor een fijne sfeer.

Jimmy - Jimmy is van de bovenste mensen er als laatste bijgekomen. Hij is al 39 jaar. Hij wil graag de boel bij elkaar houden, en wil het beste voor iedereen. Als iemand zich niet goed voelt kan diegene terecht bij Jimmy. Dat hij de andere Utopianen zo steunt vind ik zo fijn om te zien, en ik vind het een goede man. En niet verkeerd om naar te kijken trouwens! Update: Jimmy is helaas sinds een paar dagen uit Utopia.
Lekker veel geklets, maar ik had zin om met jullie hier over te praten. Ik kan namelijk echt genieten van dit programma, en het is fijn om even in een artikel kwijt te kunnen waarom. Misschien is deze serie wel iets voor jou! You love it or you hate it.

Kijk jij Utopia? Zo ja, wie is jou favoriet?

About these ads

15 gedachtes over “Waarom ik Utopia zo leuk vind

  1. Wat heb je het leuk omschreven! Ik volg het niet, ik heb ėėn keer een aflevering gezien, omdat de dochter van een collega mee zou doen, helaas was ze meteen de eerste aflevering er alweer uit volgens mij. Liefs Svenja.

  2. Ik kijk af en toe, maar ik heb het niet kunnen volgen, omdat ik te druk bezig ben met de kindjes tot een uur of zeven. Het programma spreekt me aan, omdat je een jaar lang mee kan kijken en ik ben benieuwd hoe het eindresultaat is. Ik zag laatst ook hoe ze moeten douchen en hun haar moeten wassen, back to basics! Wie weet kijk ik nog wel een paar keer, tussendoor gewoon.

  3. Ik kijk deze serie niet, En ik denk dat je de serie vanaf het begin gevolgd moet hebben? Ik vind het namelijk zo moeilijk om in een serie te komen. Verder lijkt het me op zich wel een leuke serie.
    liefs x

  4. niesca zegt:

    Ik kijk deze serie niet omdat ik denk dat je dit vanaf het begin moet volgen…maar daarnaast trekt het me eerlijk gezegd ook niet zo..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s