Mijn blogtips

Bloggen, ondertussen doe ik het alweer ongeveer anderhalf jaar. De tijd vliegt! Ondertussen weet ik ook veel van bloggen (natuurlijk niet alles), en daarom leek me het tijd om mijn blogtips met jullie te delen. Ik vind het altijd erg leuk om het bij andere te lezen, en het verbaasde me dat ik zelf nog nooit mijn tips had gedeeld! Hopelijk vind je het interessant en inspirerend om te lezen!

Doe het voor je plezier
Deze tip is volgens mij al erg vaak verteld, maar blog voor je plezier. Niet voor gratis spullen, veel kijkers enzovoort. Als je het niet leuk vindt, begint het uiteindelijk toch te vervelen. Ook gaat het bloggen natuurlijk niet om gratis spullen enzovoort. Denk er dus goed over na voordat je een blog begint.

Beslis zelf hoe en wat
Er zijn ontzettend veel blogs op het web, maar als je een blog begint moet je wel je eigen draai eraan geven. Jezelf spiegelen aan andere blogs heeft geen zin. Beslis dus zelf hoe en wat je met je blog wilt doen, en doe dus iets met je eigen creativiteit. Zo blijft het ook leuk om te bloggen.

Heb geduld
Geduld is een schone zaak, zeggen ze altijd. Met het bloggen heb je ook veel geduld nodig. Het duurt nou eenmaal een tijdje om bezoekers te krijgen. Bij sommige gaat het sneller dan bij de ander. Maar wie hard werkt wordt beloont, dus heb geduld. Zelf heeft het ook een lange tijd geduurd voordat ik wat volgers had. Maar daar ging het me niet om, want die bezoekers kwamen zelf wel als ze mijn blog interessant vonden. Je blog moet ook bekender worden, en dat gaat niet zo 123.

Weet wanneer je een artikel online wil hebben
Dit vind ik een erg belangrijke. Om je bezoekers terug te laten komen, is het wel handig om als bezoeker te weten wanneer er weer een artikel online komt. Kijk daarom naar hoeveel tijd je hebt, en beslis daaruit hoe vaak je een artikel wil schrijven. Ik blogde eerst om de dag, en dat heb ik ook netjes verteld. Nu blog ik weer dagelijks vanwege dat ik meer tijd heb, en dat heb ik ook laten weten. Zo blijft alles duidelijk.

Heb een mooie layout
De layout is het uiterlijk van je blog, en die moet wel in orde zijn. Bezoekers moeten het wel mooi vinden, dus zorg dat je layout er mooi uitziet. Natuurlijk mag je zelf beslissen hoe je je layout wilt hebben, maar ben er dus wel mee bezig. Als je zelf geen layouts kan maken, gebruik dan een standaard layout, maar maak dan wel zelf een header etc.

Maak goede foto’s
Foto’s zijn een van de belangrijkste dingen op een blog. Artikelen worden er leuker door. Zorg daarom voor een goede camera, en probeer mooie foto’s te maken. Maak foto’s van verschillende kanten, en maak gebruik van een foto met een deel wazig en het andere deel helder. Dat vind ik altijd tof aan foto’s! Geef je eigen draai aan foto’s, en dan is het nog leuker om naar te kijken.

Ontdek je eigen schrijfstijl
Naast foto’s is schrijven natuurlijk ook mega belangrijk. Ontdek dus je eigen schrijfstijl. Iedereen heeft een andere schrijfstijl, en maak daar gebruik van. Zo blijft het voor bezoekers leuk om artikelen te lezen, en worden ze ook enthousiaster. Zelf had ik op het begin best wel moeite met het ontdekken van mijn schrijfstijl, maar uiteindelijk komt het goed. Dat moet je ook tijd gunnen.

Weet wat je schrijft
Als je bijvoorbeeld een review schrijft, moet je wel wat kennis hebben. Als je nooit iets over beauty hebt gelezen, is het natuurlijk niet handig. Je kan je mening dan wel geven over iets, maar weet wel precies waar je over schrijft. Het valt al snel genoeg op als je geen kennis hebt over een bepaald onderwerp, dus heb wat ervaring.

Zorg voor kwaliteit
Kwaliteit is nodig. Als je elke dag blogt, en je hebt maar heel kort om te bloggen elke dag, zorg dan wel dat je artikels goede kwaliteit hebben. Maak als het nodig is de keuze om minder te gaan bloggen. Uit ervaring weet ik dat kwaliteit belangrijker is dan dagelijks bloggen, dus maak het jezelf ook niet te moeilijk. Kwaliteit gaat voorop.

Maak gebruik van notitieboekjes
Notitieboekjes hebben me erg geholpen in het bloggersleven. Het is handig om alles netjes op papier te zetten, om alles op een rijtje te krijgen. Als je bijvoorbeeld een dagje gaat bloggen: maak een to do list. Dit werkt zo fijn! Of bijvoorbeeld als je wilt weten wanneer artikelen online moeten komen: pak een notitieboekje. Het is zo leuk om notitieboekjes te gebruiken!

En dat waren mijn tips. Hopelijk heb je er iets aan gehad! De belangrijkste bloggerstip vind ik toch wel: blog voor je plezier. Dat is het allerbelangrijkste. Happy blogging!

Heb jij nog blogtips?

About these ads

Een gedachte over “Mijn blogtips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s