A day in Antwerpen

1Antwerpen. Een stad in België waar je vanuit Brabant met de auto of trein in een klein uurtje bent. Het klinkt misschien wat minder romantisch dan een stad als Barcelona, Parijs, Rome of Praag, maar voor een dagje is Antwerpen prima te doen! Speciaal voor jou heb ik aan Google en mijn vrienden gevraagd wat je er allemaal kunt zien en doen.

Wat eet je in Antwerpen?
Ja, eten. België staat natuurlijk bekend om de lekkere Vlaamse frieten, de heerlijke chocola en wafels. Die kun je hier volop krijgen in een echte Belgische fritkot. Blijkbaar is er ook een fritkotmuseum, alleen leuk voor de echte patatliefhebber denk ik!

Hoe kom je er?
Het Centraal Station van Antwerpen is één van de mooiste stations in Europa. Als je dus met de trein komt, is dit een mooi begin van een leuke dag in Antwerpen. Vanaf het station in Breda ben je er binnen een uur en sta je dan meteen in het centrum van de stad.

2Waar kun je winkelen?
Antwerpen is een echte winkelstad. Je vindt er de grote winkels die je in Nederland ook ziet, maar ook minder bekende winkels die we in Nederland niet hebben. De bekendste straat met winkels is de Meir. Alle grote winkelketens hebben hier een winkel. Dus wil je naar de H&M, dan moet je hier zijn. In de zijstraten kun je shoppen in de kleinere boetiekjes, maar dan ben je waarschijnlijk wel weer meer geld kwijt. Ook kun je een kijkje nemen in de Stadsfeestzaal, een mooi en groot winkelcentrum met een ingang op de Meir. Voor meer winkeltips kijk je even op de site van Youropi.

Wat kun je er doen?
Antwerpen heeft een mooie kathedraal, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het schijnt een van de mooiste van de Benelux te zijn. Als je hier van houdt, moet je zeker even naar binnen. Ook hangt er een belangrijk kunstwerk van Rubens. Hou je van wandelen, maak dan een ommetje door de stad en verdwaal in de mooie straatjes. Is het mooi weer, dan kun je met je picknickmand langs de Schelde neerstrijken. Jouw lekkere hap combineert vast goed met het mooie uitzicht.

Waar kun je overnachten?
Als je verder weg woont of je wil wat langer blijven dan een dagje, dan zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om te overnachten. Boek bijvoorbeeld dan een hotel in het centrum of – wat goedkoper – een hostel. Zo kun je twee dagen blijven en langer genieten van deze stad. Overdag lekker shoppen, ‘s avonds eten en naar de film in de grote Kinepolis, de dag erna lekker uitslapen en even genieten van de stad.

Ben jij ooit in Antwerpen geweest? Heb jij nog tips?

About these ads

3 gedachtes over “A day in Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s