Hoe een blogdag er voor mij uitziet

Zoals je waarschijnlijk wel weten is mijn blog mijn grootste hobby. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet blog. Ik kan er echt van genieten! Er zijn ook dagen dat ik heel veel blog, dus vooruit schrijf. Dit doe ik op sommige dagen een hele dag (behalve ‘s avonds), en ik vind het heerlijk als ik bijvoorbeeld vier artikelen klaar heb staan. Maar hoe ziet zo’n blogdag er voor mij uit? Dat leek me wel een leuke column!

Als ik een dagje ga bloggen wil ik er altijd zo vroeg uit. Niet al te vroeg, want ik heb vakantie. Meestal ga ik er dan rond half tien uit. Natuurlijk ga ik eerst ontbijten, en dan ga ik mijn BlogLovin lijst af. Dit vind ik een leuk begin van de dag, en ik word er blij van! Soms reageer ik nog op sommige blogs, dus dat neemt wat meer tijd in beslag. En dan ga ik beginnen met mijn eigen blog.

Zelf vind ik het fijn om een lijstje te maken met artikels die ik wil schrijven. Daar begin ik dus mee. Soms staat er heel weinig op het lijstje, en soms heel veel. Ligt er aan of ik veel inspiratie heb. Maar meestal heb ik wel genoeg idee├źn voor vier dagen ofzo. Als het lijstje af is ga ik een planning maken. Wat ga ik eerst doen? En wat daarna? Zo krijg ik orde in mijn hoofd, en weet ik precies wat ik moet doen.

Eigenlijk begin ik altijd met foto’s maken. Dat lijkt me wel zo handig! Meestal maak ik foto’s voor twee of drie artikelen, want de rest van de artikels hebben dan geen eigen gemaakte foto’s nodig. Vaak maak ik foto’s voor een ooglook, outfit of the day, een review enzovoort. Outfit of the days kosten het meeste tijd, en reviews wel het minste eigenlijk. Als die foto’s klaar zijn bekijk ik ze op de computer, en dan kies ik de mooiste uit. En dan kan het artikelen typen beginnen!

Ondertussen begint het middag te worden en dan ga ik lunchen. Daarna ga ik weer hard aan de slag, want dan ga ik artikels typen! Ik begin bij het artikel wat het snelste online moet komen. Dat kan zijn met eigen gemaakte foto’s, of foto’s van Weheartit. Het schilt per artikel hoelang ik er over doe. Vaak doe ik ongeveer drie kwartier over een artikel typen, maar soms ook langer of korter. Als ik het eerste artikel af heb begin ik daarna met het tweede artikel, en dan het derde enzovoort.

En zo ziet een blogdagje (ochtend en middag) er voor mij uit! Het geeft echt een voldaan gevoel als ik een stuk of vijf artikels klaar heb staan. Natuurlijk blog ik de dagen er na gewoon, want anders had het geen zin. Soms heb ik zoiets van: ja er staan toch artikels klaar, dan kan ik net zo goed een dagje niet bloggen. Maar dat is niet vaak, want eigenlijk heb ik altijd zin om te bloggen. Voor al in de vakantie als ik niet zoveel te doen heb. In de vakantie als ik me verveel ga ik ook altijd bloggen. Door het bloggen verveel ik me niet meer, en dat is zo fijn!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Ik vond het erg leuk om dit met jullie te delen. Deze week heb ik ook niet veel in de planning staan, dus dan zal er wel weer een blogdagje tussen zitten. Ik krijg er nooit genoeg van! Bloggen maakt me happy.

Als je een blog hebt: houd jij soms een blogdagje?

About these ads

13 thoughts on “Hoe een blogdag er voor mij uitziet

  1. leuk! ik doe het ook zo ongeveer. alhoewel ik meestal ver op voorhand foto’s maak, en dan elke dag een artikel typ. dus ik heb meestal meer foto’s, en dan kan ik achteraf op mijn gemakje artikels typen, ook al kan ik geen foto’s maken op die dag. liefs!

  2. Leuk om te lezen! Ik schrijf de laatste tijd niet meer super veel vooruit. Foto’s maak ik in het weekend, schrijven door de weeks of soms ook in het weekend:)

  3. Er staat een fout in !
    Je schrijft ” outfit of the days kosten het meeste rijd ”
    Het moet tijd zijn, verder echt hele leuke artikel en ik heb er veel inspiratie van gehaald.

  4. Leuk om te lezen! Ik werk full-time of meer, maar op vrije dagen houd ik regelmatig een ‘blog-dagje’. Verder doe ik alles tussendoor. Best pittig, maar het is inderdaad mijn grootste hobby, dus ook erg leuk!

  5. Heel leuk om te lezen hoe een blogdag er voor jou uitziet. Ik herken ook heel veel dingen zoals eerst op Bloglovin kijken. Het vooruit schrijven wil ik ook wat meer gaan doen, want dat is wel erg fijn.

  6. Leuk om te lezen! Ik schrijf niet altijd ver vooruit, alleen als ik daar genoeg inspiratie voor heb. Omdat ik mijn artikelen op vaste tijden online wil hebben, schrijf ik tegenwoordig het artikel voor de volgende dag op de avond of middag tevoren. Dat vind ik prettiger werken dan wisselende publicatietijden. Al let ik daar bij een ander ook nooit op, maar een bepaalde herkenning is toch prettig, al is het maar voor mezelf :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s