Tips: geld besparen op kleding

Kleding, heel belangrijk voor de meeste vrouwen. Zelf hou ik ook wel van fashion, en dat merk ik aan mijn kledingkast. Mijn kledingkast wordt steeds voller, en of dat nou alleen positief is, weet ik niet. Het kost namelijk veel geld. Ik zou graag wat geld willen bespraren op kleding, en vandaag heb ik tips voor jullie. Misschien ben je zelf ook wel een beetje shopverslaafd, en dan heb je hier zeker wat aan!
Weet wanneer de uitverkoop begint
Uitverkoop bespaart veel geld op kleding. Wie wil nou niet korting op kleding? Regelmatig is er korting te vinden in winkels, maar je moet wel weten wanneer. Dalijk koop je iets in de winkel zonder korting, terwijl er een paar dagen later wel korting op is. Dat wil je natuurlijk niet. Dus vraag bijvoorbeeld aan de kassa van je favoriete winkel wanneer er weer uitverkoop is. Schrijf dit in je agenda, en ga die dag.

Koop kleding voor een bepaald seizoen in een ander seizoen
Kleding voor in de winter is goedkoper als je het in de zomer koopt, dat is een feit. Dus sla je kleding vroeg in, zodat je veel geld bespaart. Zelf doe ik dit al, en het werkt.

Ga naar outlets
Wat ben ik blij dat er outlets bestaan. In outlets kun je merkkleding kopen onder de normale prijs. Het is dus veel goedkoper. Je kunt hier merkkleding vinden van oude collecties, maar ook van nieuwere. Dus als je echt van merkkleding houd, is het slim om naar outlets te gaan. Het is zonde dat je echte merkkleding koopt, terwijl er wel een outlet in de buurt is.

Zorg dat je veel basic kleding in je kast hebt
Basic kleding kun je met veel combineren. Toch lijkt het dat je steeds iets anders aan hebt. Basic kleding kun je overal vinden. Op de markt, in winkels, noem maar op. Zelf heb ik basic hempjes in mijn kast, en wat vind ik het fijn dat ik deze heb gekocht. Ik heb er al veel leuke kleding setjes mee kunnen maken.

Kies een limiet
Maak de keuze hoeveel geld je maximaal mag uitgeven de komende tijd. Hou je hier ook aan. Zorg natuurlijk dat je niet voor een groot bedrag kiest, want dan bespaar je nog geen geld. Als je eenmaal in je hoofd hebt zitten hoeveel je maximaal mag uitgeven, hou je je hier ook beter aan.

Hou bij wat je uitgeeft
Zelf vind ik het erg fijn dat ik weet wat ik uitgeef. Schrijf het elke keer op als je iets hebt uitgegeven. Zo weet je precies of je veel hebt uitgegeven, of juist niet.

Wees zuinig op je kleding
Hele simpele maar goede tip. Als je zuinig bent op je kleding gaat het natuurlijk langer mee. Draag kleding iets langer, zodat het niet zo snel in de was hoeft.

Voor als je online shopt
Vergelijk webwinkels
Er zijn natuurlijk veel verschillende webwinkels, maar je hebt ook webwinkels met sommige dezelfde kleding. Bij de ene webshop is het duurder dan bij de andere. Vaak kopen mensen meteen de kleding die ze leuk vinden, terwijl het bij een andere webshop goedkoper is. Zoek dus eerst rond waar de kleding het goedkoopst is. Het bespaart veel geld.

Kies voor korting
Wil je korting op kleding? Kortingscode is een site waar je kortingscodes op kunt vinden. Hoe handig is dat! Kijk dus voordat je gaat online shoppen op deze site, en kom daar de leukste kortingscodes tegen! Niet alleen voor kleding, maar ook voor andere dingen.

En dat waren alle tips. Zelf ga ik proberen de komende maanden minder geld uit te geven aan kleding, en dat gaat lukken met deze tips! Hopelijk heb je er ook wat aan gehad!

Hoe bespaar jij geld op kleding?

About these ads

10 gedachtes over “Tips: geld besparen op kleding

  1. Handig artikel. Op de een of andere manier koop ik altijd alles in de sale. Heel het jaar door. Ik koop liever veel en goedkoop dan duur en weinig over het algemeen:)

  2. Hele handige tips! Ik kijk altijd in de sale naar kleding. Zelfs bij de Zeeman doe ik dat en daar vind ik dan vaak hele leuke shirtjes voor 75 cent tot 4 euro. Ik ga toch eens kijken of er hier ook ergens een outlet in de buurt zit, want daar heb ik eigenlijk nog nooit echt naar gekeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s