Het internet meisje

Het internet meisje, een duidelijke titel met een grote betekenis. We kunnen niet meer om internet heen, en dat wil ik ook niet meer. Internet is mijn leven ingekropen, en ik houd het bij me. Het is iets wat me elke dag blij maakt, en waar ik veel mee bezig ben. Misschien iets te veel, maar daar maak ik me niet zo druk om. Kan ik het een verslaving noemen? Mijn gevoel zegt van wel, maar ik weet stiekem wel dat ik zonder kan. Als ik het maar wil.

Als ik nu over het internet praat/typ denk ik voor al aan bloggen en social media. Dat zijn mijn twee hoofdonderwerpen. Maar vroeger was dat heel anders. Ik moet toegeven dat ik al snel contact kreeg met een computer. Ik kreeg al snel een computer op mijn kamer, en daar heb ik veel gebruik van gemaakt. Op het begin natuurlijk alleen met computerspelletjes. Freddy Fish, Pajama Sam, Put Put, noem maar op. Ik was er gek op, en ik deed het dagelijks. Maar dat woordje internet maakte me erg nieuwsgierig. Ik bleef doorzeuren bij mijn ouders, totdat ik eindelijk toegang kreeg tot het internet. Je wil niet weten hoe blij ik was! Op het begin heb ik denk ik veel op spele.nl gezeten, maar ik merkte al snel dat ik internetsites erg interessant vond! Ik begon mijn eigen pagina op Kindertent, wat ik een onwijs lange tijd heb gedaan. GoSupermodel is ook een groot deel van mijn internetverleden. Ik heb daar mooie tijden beleefd.

En ja, toen stapte ik in het bloggerswereldje. Nu bijna een jaar geleden, en die liefde is niet meer gestopt. Ik bekeek vaak blogs, en ik merkte dat het me leuk leek om zelf een blog te starten. Dat deed ik, en bijna een jaar later ben ik er nog steeds mee bezig. Elke dag, zo ongeveer 2 uur. Maar dat is niet het enige waar ik me veel mee bezighoud, maar ook met social media. Daar kom ik niet omheen. Eerst vond ik het niks, facebook en twitter. Maar mijn vriendinnen deden het, dus toen maakte ik natuurlijk ook een account aan. Facebook vond ik toen wel leuk, maar Twitter werd me iets te persoonlijk. Toen heb ik mijn account verwijderd, maar nu heb ik het weer. Ik vind het nu super leuk. Ik tweet niet veel persoonlijke dingen, maar de dingen die ik leuk vind om te tweeten. Ik vind het heerlijk om mensen te volgen, en om een kijkje te nemen in iemand anders zijn/haar leven.

Maar waarom vinden we het eigenlijk zo leuk om dingen te weten uit iemand anders leven? Van mezelf weet ik al de reden: ik ben ongelofelijk nieuwsgierig. Dat is een eigenschap van me, maar ik vind het niet erg. Het betekend niet dat iedereen me interesseert. Eerst volgde ik veel mensen uit mijn klas waar ik bijna geen contact mee heb, maar daar ben ik snel mee gestopt. Ik merk dat ik dat niet zo interessant vind. Van vriendinnen natuurlijk wel, en van bloggers ook. Die leer ik kennen, ook al praat ik er nooit mee. Ik vind het leuk als er weer een tweet langskomt van mijn favoriete blogger. Ja, social media vind ik een erg goede uitvinding. Mede door mijn nieuwsgierigheid, want nu kan ik zo een kijkje nemen in iemands leven.

Maar ben ik niet een te erge internetfreak? Kan ik het wel zo noemen? Ik ben er een beetje mee opgegroeid, en nog steeds is het erg populair. Soms twijfel ik of ik niet teveel achter mijn computer en mobiel zit. Het is niet erg sociaal, maar ik kan er niks aan doen. Ik word aangetrokken door deze apparaten, en ik vind het leuk. Maar ik denk wel dat het beter is om dit soms te laten gaan. Om een aantal dagen geen internet te gebruiken. Gewoon even face to face meer praten met mensen. Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud, en of ik dan vaak aan internet denk. We zijn er gewoon aan gewend, en dat maakt het moeilijk.

Ik geef toe, ik zit zeker 3 uur per dag achter de computer. Maar dat komt omdat ik er lang over doe om een artikel te schrijven. Ik kan ook echt tot rust komen achter mijn computer. Het is mijn chill moment, en het is automatisch dat ik na school achter mijn computer duik. Dit doe ik totdat ik niets te doen meer heb. Het is mijn favoriete hobby. En ik weet zeker dat het een lange tijd zo zal blijven. Totdat er weer iets nieuws komt wat mijn aandacht trekt. Natuurlijk heb ik nog andere hobby’s, maar bloggen/internet is toch mijn grootste hobby. En ik schaam me er niet voor. Want ik weet zeker dat meerdere mensen zich er in vinden. I luv it.

En, ben jij ook een internet meisje?

7 reacties op “Het internet meisje

  1. Heel herkenbaar inderdaad! Ik ben zelf vroeger heel erg verslaafd geweest aan de computer, hierbij moet je denken dat ik dagelijks meer dan 14 uur achter de computer heb gezeten, maar daar ben ik nu gelukkig wel wat van af doordat ik pfeiffer heb gekregen. Nu computer ik niet zo lang meer gelukkig.

  2. Dat plaatje erbij met die quote is echt geweldig :) Ik blog ook vaak als ik gewoon op bed zit, haha :P
    En je artikel is ook voor mij heel herkenbaar. Ik zit echt eigenlijk nog steeds te veel achter de computer. Moet eens wat gaan minderen. Maar voor mijn opleiding zaten we sowieso bijna heel de tijd achter de computer (mediavormgeven)

  3. Heel herkenbaar, haha! Alhoewel ik denk wel dat er een moment komt dat ik liever met andere dingen bezig ben dan met veel achter de computer zitten.Maar dat zien we dan wel weer want nu geniet ik er veel van:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s