Hoe maak ik mijn blog foto’s?

Vandaag een artikel over hoe ik mijn blog foto’s maak. Jullie zien wel altijd de foto’s staan op mijn blog, maar waar en hoe dat in zijn werking gaat weten jullie niet. Foto’s maken neemt genoeg tijd in beslag alhoewel dat niet lijkt. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en het leek me leuk om het aan jullie te vertellen hoe ik het precies doe. Misschien wel interessant voor jullie?

Allereerst even wat informatie over de camera die ik gebruik. Ik gebruik sinds kort de Canon PC1310. Ik vind dit een erg fijne camera omdat je er van heel dichtbij scherpe foto’s van kunt maken. Hij heeft een groot scherm aan de achterkant waar je goed op kan zien hoe je foto eruit ziet. Ik wil zeker geen ander meer!

Hierboven zie je waar ik mijn outfit foto’s maak en hier ga ik ook staan als ik mijn oog wil fotograferen voor bijvoorbeeld een review van een mascara. Meestal is bij mijn kast het licht goed en voor outfitfoto’s is dit een redelijk mooie achtergrond. Gewoon standaard op mijn kamer.

Dit spiegeltje ben ik ook erg dierbaar want hij is handig voor het zien van jezelf als je foto’s maakt. Als ik foto’s ga maken van mijn oog is het lastig om te zien waar je zit zonder spiegeltje. Ik heb namelijk geen beeld wat je om kan draaien. Daarom houd ik dit spiegeltje altijd achter de camera waar het beeld zit. Zo zie ik wat ik aan het fotograferen ben. Zonder dit spiegeltje zal het fout gaan en zal het lang duren voordat ik een fatsoenlijk beeld heb van mijn oog.

Dan de plaats waar ik foto’s maak voor een review. Eigenlijk is het een simpel kastje die onder mijn bureau staat. Het kastje heeft van de bovenkant een licht grijze kleur wat voor mij perfect is voor foto’s. Het is ook groot genoeg en ik zet hem altijd voor mijn raam zodat het licht meestal (behalve als het donker is) goed is. Ik zou niet weten wat ik zonder dit kastje moet want ik heb zo geen andere egale grijs/witte grond.

Hoe ik foto’s maak van producten is altijd verschillend. Ik kijk gewoon hoe het product het leukste ligt en hoe goed het overkomt op de camera. Ik maak altijd foto’s van het product als het recht ligt en dan als extra leg ik hem schuin ofzo. Dat ligt er ook aan wat het product is.

Deze foto (ja deze nagel zit nog half onder de nagellak, mijn excuses maar ik moest iets fotograferen) wil ik laten zien om aan jullie te laten zien hoe scherp hij fotografeert. Van dichtbij is het scherp en van veraf word het wazig. Op deze foto is dat niet heel duidelijk, maar ik hoop dat ik het een beetje kan overbrengen wat ik bedoel. Deze stand kan je instellen en ik gebruik het altijd met uitzondering voor outfit foto’s. Dan fotografeer je wel van veraf omdat anders natuurlijk je kleding er niet helemaal op staat. Ik ben erg blij dat ik sinds kort eindelijk goed scherp kan fotograferen! Het blijft oefenen omdat je de camera helemaal stil moet houden, maar ik merk verbetering en dat is mooi!

Dan bekijk ik alle foto’s op de computer en daar kies ik de beste uit. Bij een outfitfoto is dat meestal een selectie van 7/8 foto’s en bij een review meestal 6 van het product, 1 swatch (als dat mogelijk is) en 1 of 2 foto’s van hoe het op je gezicht eruit ziet. De leukste foto voor op het begin kies ik dan uit en daar zet ik tekst bij. Dit doe ik meestal met het gedownloaden programma Paint.NET. Dit is geen lastig programma en het lijkt een beetje op de normale paint.

En tada! Dit is het uiteindelijke resultaat als ik de tekst erbij zet. Meestal doe ik best lang om de tekst erbij te zetten want je moet verschillende lettertypes bij elkaar combineren, en veel lettertypes staan niet leuk bij elkaar. Ik moet echt tevreden zijn en dan keur ik het goed.

Dat waren de belangrijkste punten over hoe ik foto’s maak. Ik vond het erg leuk om hier een artikel over te schrijven en ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om een kijkje te nemen achter de ‘schermen’.

Hoe maak jij blog foto’s? (als je een blog hebt natuurlijk)

About these ads

5 reacties op “Hoe maak ik mijn blog foto’s?

  1. dat kastje is echt super handig!! ik gebruik altijd iets in de tuin haha.. als mijn moeder een nieuwe plant heeft gekocht dan is die de pineut haha.. sinds kort gebruik ik soms ook een plaat van de action:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s