Do it yourself: T-shirts oppimpen!

Ik zelf doe het de laatste tijd erg vaak: T-shirts verknippen en opleuken. Het is makkelijk, iedereen kan het en het kost niets! (of bijna niets). Je kunt elk shirt gebruiken: shirts van je vader, broer, boyfriend of gewoon van jezelf. Je kunt je shirt verknippen zonder er trash van te maken.
Ikzelf ben de laatste tijd erg fan van croptops en oversized tops. Maar jij kan alles maken wat je zelf wilt!
Ik vond dit idee in een boek. Sorry, ik weet niet meer welke :( Er stond een artikel in dat boek over kleding recyclen. Dat klonk in het algemeen heel boring maar toen ben ik wat gaan uitproberen. Lees verder al je…… tja meer wilt weten! 

Ik vroeg mijn vader om een shirt maarja, aangezien mijn vader liever niet zijn shirts laat verknippen had ik dus niks. Toen ben ik bij de zeeman maar een gaan kopen, die zijn daar maar zo’n €3,00 en dat is dus heel goedkoop. Ik deed niets moeilijks omdat dit de eerste keer was dat ik een shirt zou verknippen en dus knipte ik alleen de hals uit, iets te wijd…… Ik was opzich tevreden en dus heb ik ook nog wat van de onderkant en de mouwen eraf geknipt. Met dit soort shirts krijg je niet van dat gerafel en hoeft je dus ook niet om te zomen. Erg handig dus!
Ik heb bij onder anderen de H&M een croptop gekocht en dat beviel me heel erg, ik was meteen weg van die stijl. Ik wilde zelf ook zo een maken en dus heb ik toch maar een shirt uit mijn vaders kast getrokken en er iets van gemaakt!
Ik ga jullie laten zien hoe je het shirt (de stijl) van het plaatje hierboven kunt maken en ook de basis technieken.

What you need:

♥ Een oud T-shirt.
♥ Schaar, een stofschaar is het fijnste.
♥meetlint en potlood/pen/stofstift
♥ Je kunt ook nog een naaimashine gebruiken maar dat hoeft niet perse!

Zo maak je dit shirt:

Dit is heel simpel en je hoeft maar een paar dingen te doen.
Dit shirt heb je binnen 5 minuten klaar!

♥Eerst leg je het shirt goed neer, zorg dat de naden recht op elkaar liggen/
♥Meet hoeveel je van de onderkant wilt af hebben. Het is slim om dit voor stap 1 te doen want dan kun je hem eerst even aan trekken om te meten.
♥Teken met een stofstift of iets anders een kniplijn. Knip nu netjes over die lijn.

Houd je niet zo van recht en netjes, dan kun je natuurlijk ook in het wildeweg gaan knippen!

♥Knip nu de zoom van de mouwen eraf.
♥Doe het shirt aan en probeer een lijn te tekenen van de hals die je wilt hebben, of je laat het iemand anders doen.
Je kunt ook natuurlijk alleen de zoom van de hals wegknippen!

♥rek de hals en de onderkant uit als je de randjes een beetje uit gelubberd wilt zoals je ziet op het plaatje.

Je bent nu klaar!

Dit kun je met zo’n beetje elk T-shirt doen! Hier zijn nog wat andere voorbeelden:

Hier komt een filmpje waar ik het idee van deze croptop van heb: (klik op het plaatje :p )

Wat betreft de tekst op het shirt: Die heb ik met markeer stift erop getekend.
Daarna deed ik er wat bakpapier erop met de gladde kant naar beneden en toen ging ik er een paar seconden met het strijkijzer over. Toen legde ik het shirt voorzichtig in een bak met water en veegde de letters een klein beetje uit. Toen liet ik het shirt op de stoep drogen en ging er nog een keer met het strijkijzer overheen (wel met het bakpapier!)
Toen deed ik ‘m in de was en nu geeft ie niet af!

Als je de letters niet wilt uitvegen dan ga je de eerste keer met het strijkijzer er wat langer overheen en herhaalt het proces van hierboven.

Dit was alweer de DIY voor vandaag!
Ik hoop dat jullie het ook zo’n leuk idee vinden en ik jullie heb geïnspireerd om creatief te gaan doen ;)
Laten we ook met z’n alle hopen dat Lizzy weer kan gaan bloggen!!!

Heb jij ook ooit al shirts verknipt en opgeknapt?

Xx Lonneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s