Slim shoppen

Het maakt niets uit wat voor lichaam je hebt, hoeveel geld je hebt en wat je kleding stijl is. Je kunt altijd kleren zoeken die je geweldig staan en waar je je goed in voelt.
Remember: Je bent uniek, van binnen en van buiten. Dat zijn de woorden van Jezzi McG, een wereld beroemde fashion blogster.
Het kopen van de goeie kleding kost heel veel energie en tijd. Maar als je doelbewust gaat shoppen, zul je uiteindelijk voor de kledingkast van je dromen staan!!
Vandaag ga ik met veel tips laten zien hoe je uiteindelijk je garderobe eens flink op kan pimpen!

TIP 1 : Maak een goeie selectie.
Maak ruimte in je kast door al je kleren eruit te halen en uit te zoeken wat past en wat je nog aan doet en wat niet. De kleren die je weg doet kun je verkopen of weggeven aan een kringloopwinkel.
Het handigste en het leukste is om dit met je vriendin(nen) of moeder te doen. Die geven ook vaak tips over wat je staat en wat vooral weg moet doen :p.
Schrijf ook op welke eigenschappen de kleren hebben die je heel goed staan – zo kun je meer kleding vinden die zijn geld waard is.

TIP 2: Maak een lijstje.

Welke kledingstukken heb je altijd al willen hebben? of heb je binnenkort iets te doen zoals een feestje?
Of je hebt een kledingstuk misschien heel hard nodig? Dat zijn de dingen die boven aan je lijstje komen.

TIP 3: Laat je zelf niet verleiden.
Winkels zijn zo ontworpen dat ze je verleiden tot impulsaankopen. Je lijstje kan je de kracht geven om onnodige aankopen te weerstaan.
Aan de andere kant moet je ook wel plezier hebben in shoppen dus als je verliefd wordt op iets wat je niet op je lijstje hebt staan, ga je gewoon even verder en denk je er over na.

TIP 4: Wanneer smijten met geld en wanneer zuinig doen?

Te veel geld uitgeven aan dingen die je niet eens nodig hebt is onnodig. Als er iets in je kast otbreekt en je vindt daarvoor een prachtig, maar prijzig kledingstuk: altijd doen!
want als je daarvoor iets goedkoops neemt, kun je dat gat elk jaar weer vullen en dat is uiteindelijk duurder.

TIP 5:  Kwaliteit herkennen.
Kwaliteit is een erg belangrijk onderdeel, wat voor kledingstuk is, de naden moeten strak en recht zijn en als je aan de zoom trekt, moeten er geen draadjes losschieten. Knopen moeten goed vastzitten en ritsen moeten soepel op en neer gaan. Als het kledingstuk een patroon heeft, moet dat recht zitten bij de zoom.
Waar je ook op moet letten is de stof, als je geen verstand hebt van stof kijk dan zoiezo altijd of er nergens gaatjes zitten. Zo hoeft er maar een klein gaatje in te zitten maar die word snel groter!
Als je bijvoorbeeld een shirtje hebt van katoen waar je door heen kan zien, die erg dun en flodderig is en waarbij je het weefpatroon duidelijk kunt zien (vaak zie je dat het een beetje ongelijk een ongelijk patroon is) dan is het een shirtje van slechte kwalilteit. Als deze een paar keer tegen je broeksknoop aan schuurt of tegen iets anders met een randje of iets scherps dan krijg je al gaatjes.
Ook moet je niet al te veel aan stof trekken, als het rekbaar stof is dan maakt het vaak niet uit maar als je ook maar een hemdje bijvoorbeeld uitrekt omdat hij te kort is krijg je al snel gaatjes.
INSIDER TIP: Labels die geweven zij in plaats van gedrukt, zijn een teken van kwaliteit

 TIP 6: Virtueel shoppen.
Online shoppen kan geweldig zijn: hier kun je unieke kledingstukken voor een mooi prijsje vinden.
Online shoppen is de laatste tijd heel er in, bij de H&M en Wehkamp word héél veel geshopt online omdat het gewoon een stuk gemakkelijker is.
Maar er zijn een paar valkuilen.
Als eerst moet je je maten opnemen en vergelijken met de maattabellen die je in de meeste webshops vindt. Ook moet je de beschrijving van het kledingstuk goed lezen en de zoomfunctie gebruiken.
Kijk ook of je de kleur en het patroon leuk vind. LET OP: vaak ziet het er op een foto net iets anders uit dan in het echt!
Kijk tot slot of er retourbeleid is voor dat je iets koopt.
En als je dat tevreden bent kun je je vaak gratis aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van de koopjes op jouw favoriete sites!

Dat waren de tips. Al jij nog een extra tip hebt kun je die achter laten in the comment section below ;)
Ik hoop dat jullie nu voortaan slim zullen shoppen door deze tips!

Xx Lonneke

About these ads

1 reactie op “Slim shoppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s