Verwaarlozen van sporten in de vakantie

In de vakantie doen we een stuk minder aan sporten: dat is een feit. Het fietsen wordt minder want je hoeft nu niet naar school, maar ook wordt je een stuk luier in de vakantie. Je hebt geen zin in sporten en doet er geen moeite voor. Dat is natuurlijk helemaal niet gek. Ik heb dit probleem ook, maar ik wil graag mijn gewicht hetzelfde houden, en dat gaat niet als ik zo door ga. Ik eet namelijk ook veel meer in de vakantie. Wie herkent dat niet?

Het is vakantie: heerlijk. Maar zoals ik hierboven al noemde zijn er ook nadelen. Je lichaam raakt in de war omdat je niet meer dagelijks gaat fietsen en niet meer zo actief bent dan je op school bent. Hij moet even wennen aan de nieuwe gewoonte, en dat zal je lichaam ook moeten doen als de vakantie is afgelopen. Maar je kan je lichaam ook een beetje helpen om niet te stoppen met sporten in de vakantie. Dit is lastig, ik weet het. Ik heb hetzelfde probleem.

Ik doe momenteel 1x in de week fitness. Dit is om mijn gewicht hetzelfde te laten, maar ook om mijn conditie te verbeteren. Ik merk aan mezelf dat ik in de vakantie niet zoveel zin heb om te gaan fitnessen. Het lijkt net of ik te moe ben om het te doen. Als ik bij fitness ben voer ik niet zoveel uit, terwijl ik dat van binnen wel echt wil. Ik wil niet dat mijn conditie verslechterd, maar ik kom gewoon écht niet voor uit. Ik baal hier enorm van, en daarom ga ik vanaf deze week ook aan de slag om meer te gaan sporten. Het moet van mezelf.

Qua sport gebied ben ik enorm veranderd. Vroeger lette ik helemaal niet op mijn lichaam, en deed amper aan sport. Ik gaf er niet zoveel om, maar in de loop der jaren is dit zeker veranderd. Ik ben sinds de 1e op de middelbare school enorm veel af gevallen. Dit is gekomen doordat ik amper snoepte en 1x in de week ging fitnessen. Momenteel weeg ik nog steeds hetzelfde en dat wil ik graag zo houden. Daarom fitness ik nog steeds en let ik nog steeds op wat ik eet. Maar het heeft zo zijn momenten dat ik er totaal niks om geef. Net zoals deze zomervakantie dus.

Ik zit erover te denken of ik meer ga wandelen of joggen. Dan moet het wel beter weer zijn als nu. Het is best koud en het regent regelmatig. Totaal geen zomer weer dus. Ik probeer mezelf over te halen om te gaan joggen als het wat mooier weer is. Niet te koud maar ook niet te warm, want dan zweet je je kapot. Joggen vind ik niet erg om te doen. Lekker lopen in je omgeving en met oortjes in. Door muziek krijg ik meer energie en dat zorgt ervoor dat ik even een beetje van de aarde weg ben. Ik ben dan in mijn eigen wereldje lekker aan het joggen.

Maar ik moet niet alleen meer gaan sporten, maar ook letten op mijn voeding. Ik eet nu dagelijks wel iets waar enorm veel vet in zit. Chips bijvoorbeeld, maar ook snoep. Ik moet dit afleren maar dat is zo moeilijk in de vakantie. Als ik even niks te doen heb dan denk ik alweer aan eten. In de schoolperiode ben je zo veel bezig dat je er amper aan denkt of soms niet eens tijd voor hebt. Ik probeer elke dag genoeg fruit te eten en ik probeer minder vet te eten. Ik wil het verlagen naar ongeveer 2x in de week iets wat veel vet bevat. Dat mag ook wel in de vakantie.

Maar er zijn natuurlijk meer dingen waardoor je je fitter kan voelen. Fiets een keer naar het dorp of stad. Ga een keer zwemmen met vriendinnen of ga eens lekker naar buiten om te touwtjespringen. Ik vind touwtjespringen erg leuk om te doen, dus waarom niet? Ik weet zeker dat er nog meer meiden (en misschien jongens) zijn met dit probleem. Verwaarlozing van sporten in de vakantie. Maar probeer net zoals mij daar verandering in te brengen. Spring van de bank af en sport! Het geeft een voldaan gevoel als je het hebt gedaan en je voelt je meteen een stuk fitter. Zo help jij je lichaam maar ook jezelf!

Ik ben benieuwd: sport jij veel in de vakantie? Of verwaarloos je het ook, zoals ik?

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s